ANTIOX+ NEUTRALIZUJE WOLNE RODNIKI

Biologicznie aktywny dodatek do żywności. Składniki suplementu diety ANTIOX+ uzupełniają normalną dietę w witaminy, związki mineralne i inne biologicznie aktywne komponenty, dzięki właściwościom antyutleniającym chronią organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, wpomagają układ odpornościowy, zwiększają odporność organizmu na czynniki stresowe. Produkt ten zalecany jest osobom o podwyższonym ryzyku rozwoju chorób układu naczyniowo-sercowego, zamieszkałym na terenach skażonych ekologicznie, o obniżonej odporności, pracującym w warunkach szkodliwych dla zdrowia oraz osobom starszym.

antiox.jpg

Skład:

  • Miłorząb japoński (Gingko biloba)- 26,5 mg
  • Wyciąg z winogron - 150 mg
  • Drożdże z selenem (odpowiada zawartości 50 mcg selenu) - 50 mg
  • Beta-karoten - 5 mg
  • Witamina C - 65 mg.
  • Witamina E - 10 mg.
  • Tlenek cynku (odpowiada zawartości 15 mg cynku) - 18,5 mg

 Wartość odżywcza jednej kapsułki:

  • wartość energetyczna jednej kapsułki 4,77 kJ (1,14 kcal)
  • białko 0,0975 g
  • węglowodany 0,168 g
  • tłuszcz 0,0078 g

Zastosowanie:

Preparat w postaci kapsułek, stanowi uzupełnienie normalnej diety, w witaminy C i E, beta-karoten (składnik o charakterze antyoksydacyjnym) oraz cynk i selen.

Sposób użycia:

Dorośli po 1 kapsułce 2 razy dziennie podczas posiłku, popijając wodą. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

Przeciwwskazania:

Indywidualna nietolerancja składników preparatu, kobiety ciężarne i karmiące, dzieci do 12 roku życia.

Opakowanie:

30 żelatynowych kapsułek po 390 mg

 

powrót»